Saturday, June 29, 2013

Tergamak sungguh kau terus dan terus melukakan hati ini...tanpa ada perasaan kasihan terhadap orang yang selama ini sanggup bersusah payah hanya keranamu...hidup penuh kepuraan..manis hanya dibibir rupanya racun yg kau berikan..sikit demi sedikit memakan hati yg hancur ini...apakah aku masih bisa berdiri teguh melawan dan terus melawan demi anak-anakku...apabila peluang ku berikan kau pulak merayu untuk kembali kepangkuanku ...sayang kononya...apakah masih ada kepercayaan terhadapmu setelah sekian lama kau curang dibelakangku...maaf demi maafku berikan terhadapmu namun kau masih mengulangi benda yg sama..walaupon kau sanggup bersumpah ..bertaubat..hanya dibibir...bukan dihati...diam diam kau cari betina lagi...aku ni apa.......

Sunday, March 17, 2013

MUHASABAH DIRI

Ambilllah masa setiap hari untuk muhasabah diri...sesungguhnya hidup ini hanyalah satu persinggahan...kutiplah seberapa banyak amalan untuk dibawa ke akhirat kelak.
Usahlah lalai dengan nikmat dunia yang akan melalaikan kita..Perbaikilah diri mana yang kurang..dan teruskan perjuangan dan sentiasa bersyukur dengan kurnian Allah pada kita.

MUHASABAH DIRI

Ambilllah masa setiap hari untuk muhasabah diri...sesungguhnya hidup ini hanyalah satu persinggahan...kutiplah seberapa banyak amalan untuk dibawa ke akhirat kelak.
Usahlah lalai dengan nikmat dunia yang akan melalaikan kita..Perbaikilah diri mana yang kurang..dan teruskan perjuangan dan sentiasa bersyukur dengan kurnian Allah pada kita.

Sunday, October 21, 2012

Sunday, June 17, 2012

Hari ni ada masa sikit untuk kembali menulis blog yg dah lamaku tinggalkan ini.....tak de apa cerita sebenarnya sekadar mengisi masa lapang je..18/06/2012 anak lelakiku ditukarkan kesekolah DESA PERDANA..Emmm....ada kes leee..kena tukar tu...mudahan dia dapat mengubah perangainya untuk masa depannya....PMR tinggal 2 bulan je lagi...dia masih lalai dgn kawan-kawannya...
pening dibuatnya...dalam mendidik anak-anak ni...perlu sabar dan tabah sentiasa...

Sunday, March 25, 2012

emmm..dah lama x buka blog ni ..3bln rasanya..nak kata busy x juga...rasa malas nak menaip la tuu..
sabo jela...ira balik ari ni...cuti 2 bulan...tgh tido tu...abg gi gim..boring xde ape nak wat ari ni...